Eindhoven KLINKT!

Een evenement op de WIM van Doorne Muziekkiosk 2 juni 2024


Alle verenigingen repeteren samen een aantal muziekstukken om deze later op de middag ten gehore te brengen. Kom kennismaken met de muzikanten en de verenigingen en ervaar zelf hoe leuk en waardevol het is om te musiceren.

Programma 14:00-17:00

  • Samenwerken met collega muzikanten.
  • Openbare repetitie
  • Een hapje en een drankje.
  • Leuke muziek met een verrassing

Kennismaking Orkesten

  • Maak kennis met de verenigingen
  • Bezoek de openbare repetities in de weken voorafgaand aan het slotevenement. Neem contact op met de verenigingen bezoek de repetitie in de laatste week voor 2 juni.
  • Geniet van het samenspel.

Blaasmuziek in Eindhoven

Een muziekinstrument bespelen is een leuke hobby. Deel uitmaken van een orkest is nog leuker. Het is goed voor ieders ontwikkeling en het is bewezen dat je slimmer wordt als je een instrument speelt. Er is niets leuker dan samen met je orkestleden wekelijks repeteren om daarna tijdens een optreden andere mensen te laten genieten van jouw muziek. Dat is waarom amateurmuziek een speciale plek inneemt in onze samenleving en jouw steun verdient.

Een passie voor het creëren van muziek

Elke muziekvereniging kent zijn eigen DNA. Er zijn 10 amateurorkesten actief in Eindhoven. Het merendeel van de orkesten bestaan al tientallen jaren, en het merendeel is ontstaan in de 19de eeuw. Elk dorp dat in 1920 geannexeerd werd tot Groot Eindhoven; Stratum, Gestel, Tongelre, Woensel en Strijp kende wel een eigen muziekvereniging. Samen verzorgen zij met meer dan 500 muzikanten verschillende optredens op podia in en rond Eindhoven.

Repeteren

De verschillende orkesten repeteren wekelijks onder leiding van een ervaren dirigent in een lokatie in Eindhoven. Kijk bij de orkesten waar en wanneer ze repeteren.

Muziekles via een van de aangesloten verenigingen

Wil jij muziekles, neem dan contact op met een van de aangesloten verenigingen om te vragen of ze jou kunnen helpen.

Niveau

De orkesten zijn aangesloten bij de Bond van Brabantse Muziekgezelschappen welke een indeling hanteert van 3de, 2de, 1ste divisie en concertafdeling. Hiermee krijg je een indruk van het niveau van het orkest.

DNA

Elke orkest kent zijn eigen DNA. Elk orkest heeft zijn eigen klanktraditie, zijn eigen muzikale geschiedenis. Welke muziek wordt er gerepeteerd en uitgevoerd. Hoe is de bezetting van het orkest en kun je daar met jouw vaardigheid meespelen? Maak een rondje door Eindhoven en bezoek eens wat orkesten om zelf de sfeer te proeven of deze vereniging bij jou past.

Amateurmuziek verbind

Onze amateurkunst verbind mensen met elkaar. De muzikanten zelf die met elkaar spelen en goed moeten samenwerken om de muziek perfect te laten klinken. De concerten worden bezocht door mensen van alle leeftijden zodat ook hier een waardevolle verbinding onstaat.

Voor en door Eindhovenaren.

De orkesten worden ondersteund binnen de amateurkunst ondersteuning van de gemeente EIndhoven. Het goede aan onze hobby is dat we teruggeven aan de stad. De aangesloten orkesten verzorgen optredens op diverse locaties en met verrassende cross-overs met zang, dans of andere amateurkunst. Geweldig om zoveel activiteiten te zien in EIndhoven.

“Muziek verbind, verbroederd en bezorgt emotie. Amateurmuziek is een belangrijk onderdeel in onze samenleving en ondersteund de persoonlijke ontwikkeling van iedere muzikant.”

Clemens Mathijssen

Voorzitter BEM

Maak kennis met de aangesloten verenigingen

Blijf op de hoogte van alles wat je moet weten.