Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/04/2019
3:00 pm - 5:30 pm

Locatie
Muziekgebouw Eindhoven

Categorieën Geen Categorieën


Uniek project studenten SintLucas en Philips Harmonie Eindhoven: MOVIES IN CONCERT

Maandag 22 april 15:00 uur Muziekgebouw Eindhoven

mmv Renée van Wegberg

Op Paasmaandag is in het Muziekgebouw het project “Movies in Concert” te beluisteren. Een mooie samenwerking tussen de Philips Harmonie en het SintLucas Eindhoven. De Philips Harmonie zal onder leiding van Matty Cilissen filmmuziek laten horen van Charlie Chaplin tot Jurassic Park. De bijbehorende beelden worden door de studenten van de richting Audiovisuele Vormgeving van SintLucas verzorgd.

Het worden niet de standaard filmbeelden, maar de studenten hebben hun creativiteit helemaal benut en zelf bedacht wat ze voelen bij de muziek en wat ze het publiek willen laten zien. Het zal dus een zeer verrassende middag worden. Het is een groot project voor deze studenten waarmee ze veel studiepunten kunnen verdienen.

In aanloop naar dit concert hebben de studenten een repetitie bezocht want ze waren allen onbekend met het fenomeen harmonie-orkest en hadden hier dan ook een totaal verkeerd beeld van. Ook hebben enkele muzikanten een kijkje genomen bij de studenten om hun op weg te helpen en vragen te beantwoorden over de filmmuziek.

Renée van Wegberg zal de zang voor haar rekening nemen. Renée is zeer bekend in de musicalwereld en heeft al diverse mooie rollen voor haar rekening genomen. In maart 2012 was Van Wegberg te zien in het galaconcert Musical Classics in Ahoy, zij was één van de solisten in dit avondvullende programma in Ahoy Rotterdam. In 2012 en 2013 was zij te zien in het stuk De Vagina Monologen. Zij speelde afwisselend met andere actrices in deze voorstelling. In maart 2013 speelde Van Wegberg de rol van Maria Magdalena in de Jesus Christ Superstar concertante. In 2018 won Van Wegberg de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor haar vertolking van Liesbeth List, in de gelijknamige musical over het leven van de chansonnière.

Kaarten via Muziekgebouw Eindhoven: €15,-

Meer info:      www.philipsharmonie.nl

www.facebook.com/philipsharmonie