Vereniging

Het Koninklijk Woensels Muziek Corps is opgericht op oudejaarsavond 1908. Dit feestjaar ging van start op oudejaarsavond 2008 en gedurende ons jubileumjaar in 2009 waren er diverse activiteiten waar u via deze website nog op terug kunt kijken.

Het Koninklijk Woensels Muziek Corps heeft haar wortels in de wijk Woensel in Eindhoven, maar verzorgt ook optredens daarbuiten. De optredens bestaan uit concerten -zowel binnen als buiten- en serenades.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn optredens met Koninginnedag, de Brabantse dag in Heeze, de bevrijdingsoptocht in de binnenstad van Eindhoven op 18 september en het Donateursconcert.

Eens in de 4 a 5 jaar gaat het harmonieorkest van het WMC op concours om het muziekale niveau te testen. Hier gaat altijd een zeer drukke en spannende periode aan vooraf, maar het resultaat mag er dan ook zijn. In november 2006 is het orkest voor het laatst, in de tweede divisie, op concours geweest en heeft daar 83,67 punten behaald.

Het Koninklijk Woensels Muziekcorps bestaat inmiddels uit vijf orkesten, over wie u op deze website uitgebreide informatie kunt vinden. Heeft u nog vragen, kom dan eens langs op een repetitieavond of stuur ons een bericht.

Het Dagorkest van het WMC is in januari 2001 opgericht.

Het orkest is speciaal bedoeld voor die muzikanten die overdag met elkaar muziek willen maken. Leeftijd speelt hierbij geen rol!

Het Dagorkest bestaat momenteel uit ongeveer 35 leden en de bezetting is die van een harmonie-orkest.

Het Dagorkest verzorgt optredens in woonzorgcentra in de regio Eindhoven en ook op scholen met het doel kinderen enthousiast te maken voor muziek.

Het repertoire is breed: Van marsmuziek tot licht klassieke, maar vooral herkenbare muziek.

Sinds februari 2013 staat het Dagorkest onder de enthousiaste leiding van Willemijn van den Berg, die er voor zorgt, dat er op een ontspannen manier muziek gemaakt wordt.

Op vrijdagmiddagen wordt er van 13.30 tot 15.30 uur gerepeteerd in zaal Unitas aan de Vlokhovenseweg.
Heeft u belangstelling? Kom dan gerust eens luisteren tijdens een repetitie. In enkele instrumentgroepen kan het orkest nog uitbreiding gebruiken!

Contact

Secretaris:
Anique Schneijdenberg
Theo Dobbestraat 13
5684 TZ Best
Tel: 0499 – 87 12 34