Stratums Muziekkorps St. Cecilia

Harmonie

Het Stratums Muziekkorps Sint Cecilia is opgericht in 1934. Zij repeteert wekelijks in “Gasterij De Harmonie” aan de Hoogstraat in Eindhoven.

Cecilia is een bloeiende muziekvereniging met circa 70 leden die gezelligheid en muzikale kwaliteit succesvol combineert. Het muzikale niveau van de leden varieert van beginnend (Hafabra A) tot zeer gevorderd.

Naast de traditionele harmoniewerken en marsmuziek voor de straatoptredens staan ook vele moderne werken op het repertoire. Dit repertoire wordt ten gehore gebracht op de concerten die Cecilia jaarlijks verzorgt. Daarbij springt ons tweejaarlijkse concert “Stratum in Concert” er uit. Eens in de twee jaar verzorgt het Stratums Muziekkorps een concert onder de naam Stratum in Concert. Dit concert wordt in één weekend in november tweemaal uitgevoerd, op de zaterdagavond en zondagochtend. Daarbij wordt samengewerkt met combo, jonge zangers en zangeressen, dansgroepen et cetera. Dat wordt aangevuld met spectaculair beeldmateriaal en een fantastische licht- en geluid show. Dit evenement is zowel voor de muzikanten als het publiek een geweldig hoogtepunt.

Ook bij de meer traditionele gebeurtenissen is Cecilia van de partij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aubades op Koningsdag, het fakkeldoven  (ter ere van de herdenking van WO II) op het Stadhuisplein, deelname aan de kioskconcerten op de Van Doorne kiosk, pleinconcerten in de zomer op diverse plekken in Stratum, begeleiding van Sinterklaas bij de jaarlijkse stadsintocht et cetera.

Tenslotte is de harmonie ook altijd in voor een serenade bij een bruiloft, jubileum, of anderszins bijzondere gebeurtenis die daardoor een extra feestelijk tintje krijgt.
Om in te spelen op de maatschappelijke veranderingen voert het bestuur van Het Stratums Muziekkorps een beleid van geleidelijke vernieuwing om op die manier aantrekkelijk te blijven voor eenieder, jong en oud, die op een ontspannen manier muziek wil maken. De vernieuwing komt tot uiting in de relatieve toename van optredens waarbij moderne muziek wordt uitgevoerd in meer eigentijdse kleding.

Slagwerkgroep

Zestig jaar lang werd een van de pijlers van het korps gevormd door de Drumband. Bij straatoptredens liepen de tamboers voor de Harmonie uit en bij concerten bracht de Drumband een paar nummers ten gehore. Een aantal jaren geleden werd de Drumband omgevormd naar een Slagwerkgroep.

Het ritmisch slagwerk wordt nu aangevuld met melodische instrumenten, zoals bijvoorbeeld het klokkenspel, de gong, de xylofoon, de marimba en een enorme hoeveelheid klein slagwerkmateriaal.

De Slagwerkgroep komt uit in de eerste divisie en staat onder leiding van Kees Barnier.

De harmonierepetities worden onder leiding van Jaap van Wershoven gehouden op dinsdagavond van 20.15 tot 22.30 uur in zaal De Harmonie aan de Hoogstraat 310 te Eindhoven. Daaraan voorafgaand repeteert de slagwerkgroep onder leiding van Cees Barnier van 19.00 tot 20.00 uur in dezelfde ruimte.

Contact

U kunt de vereniging bereiken via mail aan secretaris@stratumsmuziekkorps.nl, of via de secretaris, de heer René Severens, Florapark 11, 5644 BW Eindhoven, telefoonnummer 040-2125151


Geplaatst

in

door

Tags: