Secretaris BEM

Eindhovens Muziekcollectief

Het Eindhovens Muziekcollectief (EM) bestaat sinds begin 2013 en komt voort uit een fusie tussen de koninklijk erkende harmonie De Eendracht en muziekvereniging Sorpretivo, wat voortkomt uit de Eindhovensche PTT Harmonie. De Eendracht is opgericht in 1919 en de PTT harmonie stamt uit 1934.

Een vereniging met diepe wortels in het Eindhovense en daar zijn we trots op! Daarom voelde het in 2013 niet meer dan logisch om deze trots en verbintenis ook in onze naam door te laten klinken. Deze bijna honderjarige voelt zich nog steeds jong en is springlevend.

Onze vereniging bestaat uit een (harmonie)orkest en een slagwerkgroep. We streven naar het brengen van een gevarieerd muzikaal programma, waarvan zowel klassieke, populaire als moderne muziek deel uitmaakt.

Zowel jong als oud (en alles wat daar tussen zit) kan genieten van het musiceren bij en het luisteren naar de muziek van het EM.

Het accent van het programma ligt op het geven van podiumconcerten. Er bestaat bijvoorbeeld al een jarenlange vriendschapsband met een o.a. een koor uit Duitsland (Möllmicker Chöre).

Daarnaast zijn er enkele vaste buitenoptredens zoals de aubades met Koningsdag en het binnenhalen van de avondwandelvierdaagse in onze wijk, Tongelre. We geven jaarlijks een kerstconcert en er is ieder jaar een groot concert waarbij flink uitgepakt wordt. Verder is er nog een aantal andere optredens, zoals op de Van Doorne Kiosk en tijdens de Rode Kruis Muziekdag. Een actueel overzicht is te zien in de agenda. Elk optreden heeft zijn eigen karakter met bijpassende muziek. Dit zorgt ervoor dat er het hele jaar door gevarieerde muziek op de lessenaar staat.

Het Orkest

blaasorkestfoto

Het orkest bestaat uit ongeveer 35 vaste leden en wordt voor bijzondere projecten aangevuld met projectdeelnemers en invallers. In het orkest zijn de volgende instrumenten aanwezig: klarinet, fluit, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, fagot, hoorn, trompet, trombone, bas, strijkbas, euphonium en een uitgebreid assortiment slagwerkinstrumenten.

Op dit moment zoeken wij uitbreiding in met name de kopersectie en bij de klarinetten. Ook een hoboist is van harte welkom.

Je zult ons niet marcherend op straat tegenkomen, maar toch zijn we regelmatig te vinden bij diverse optredens. Zo spelen we bij de intocht van de Tongelrese avondvierdaagse en sluiten we het seizoen met een zomeravondconcert af ergens op een plein in Eindhoven. Ook ons jaarlijkse kerstconcert in de Martinuskerk in Tongelre op de laatste woensdag voor kerst is inmiddels traditie geworden.

Het orkest heeft een vaste repetitieavond op maandagavond in onze repetitieruimte aan de Anconalaan 7 in Eindhoven. We repeteren van 20.15 – 22.15 u onder leiding van dirigent Angelo Mariman.


De Slagwerkgroep

slagwerkgroepfoto

Een 5-octaafs basmarimba, vibrafoon, conga’s, bongo’s & pauken, dit is slechts een deel uit de collectie van de slagwerkgroep van het Eindhovens Muziekcollectief. Met 16 enthousiaste slagwerkers van jong tot ietsje ouder repeteren we elke maandagavond van 18.30-20.00 aan een variërend repertoire. We spelen stukken uit de top 40 van bijvoorbeeld Avicii en Coldplay, maar ook klassiekers van Michael Jackson of Toto. Leuke toevoegingen zijn ‘mopjes’ zoals ‘Drum Body Drum’ (je lichaam als slagwerkinstrument) of ‘Cup a Long’ (met bekertjes). Vaak worden arrangementen door ons zelf geschreven, hierdoor kan je ook je eigen verzoekjes indienen. We treden meerdere keren per jaar op met o.a. een jaarlijkse optreden op de Markt van Eindhoven en in de van Doorne Kiosk. Daarnaast hebben we eens in de zoveel tijd een groot spectaculair optreden, denk dan aan een Effenaar, het Frits Philips of het Parktheater.

De slagwerkgroep heeft haar vaste repetitieavond op maandag van 18.30 – 20.00 u in Anconalaan 7 in Eindhoven. De slagwerkgroep staat onder leiding van Raymond Starmans. Meer weten? Kom een keer kijken op maandagavond of stuur een mail naar slagwerk@eindhovensmuziekcollectief.nl

Het leuke aan onze vereniging is dat het een gezellige hechte club is met veel verschillende instrumenten, professionele dirigenten en mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding/ontwikkeling.

Contact

Repetities: De Slagwerkgroep – maandagen 18:30 – 20:00u | Het Blaasorkest – maandagen 20:15 – 22:15u.

Locatie: Anconalaan 7 in Eindhoven.

Meer weten? Kom een keer kijken op maandagavond of stuur een mail naar harmonie@eindhovensmuziekcollectief.nl