Secretaris BEM

Koninklijke Harmonie Phileutonia

Wij maken muziek tot een belevenis voor leden en breed publiek

en doen dat op moderne wijze, zijn vooruitstrevend, muzikaal, en doen dat samen & sociaal.

Koninklijke Harmonie Phileutonia, opgericht in 1882, is een geweldige muziekvereniging in Eindhoven. Onze vereniging bestaat uit ruim honderd muzikanten die het leuk vinden om samen muziek te maken. Dit doen wij natuurlijk voor ons eigen plezier, maar vooral ook voor ons publiek!  Onze ambitie is om vooruitstrevend te zijn in muziek voor onze leden en een breed publiek. Dit doen wij door op zo hoog mogelijk niveau interessante, innoverende en leuke muzikale activiteiten te presenteren. Hierbij vinden wij educatie en opleidingen een essentieel onderdeel voor zowel jeugd als volwassen leden.

Phileutonia heeft een instaporkest, een opleidingsorkest en een harmonieorkest. Daarnaast wordt er regelmatig een ensemble geformeerd voor bepaalde gelegenheden. De muzikanten komen wekelijks bij elkaar om samen te repeteren met als doel om uiteindelijk het publiek te verrassen met een geweldig concert met ons orkest, samen met een andere vereniging, met solisten of met andere gasten.

Het harmonieorkest speelt in de eerste divisie van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen onderdeel van het KNMO. Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 70 personen waarbij alle instrumenten zijn vertegenwoordigd. De gemiddelde leeftijd van deze leden is tussen de 24 en 50 jaar. Veel goed geoefende muzikanten van de studenten orkesten in Eindhoven hebben zich bij ons aangesloten, wat maakt dat we een jonge bezetting kennen met leden die ambitieus zijn en goed muziek willen maken. Het orkest staat vanaf 2016 onder leiding van dirigent Robbert Vos. Het harmonieorkest verzorgt diverse evenementen waarbij de kwaliteit en muziek voorop staan om een belevenis te bieden aan het publiek.

http://www.phileutonia.com/optredens/

Het harmonieorkest oefent wekelijks op maandagavond van 20.00u tot 22.30u in Carte Blance Sectie C – hal 10 Daalakkersweg 10-08 5641 JA Eindhoven.

Voor belangrijke optredens worden eventueel extra repetities ingelast waarbij de koper- en houtsectie van het orkest gescheiden van elkaar muziekstukken inoefenen. De orkestcommissie, bestaande uit een afspiegeling van diverse instrumentgroepen, programmeert de activiteiten van het orkest en kiest samen met de dirigent de muziek die er gespeeld wordt. Hierbij wordt een gezonde balans gezocht in originele blaasmuziek, klassieke bewerkingen, musical- en populaire muziek. Het doel is om voor zowel muzikant als voor het publiek een leuk en interessant, leerzaam programma te maken dat iedereen hier zijn muzikale uitdaging in kan vinden.

Onze vereniging beschikt momenteel over twee opleidingsorkesten. Het opleidingsorkest is speciaal bedoeld voor beginnende muzikanten (jong en oud) die al voldoende vaardig zijn in het bespelen van hun instrument (HaFaBra A/B-niveau of minimaal twee jaar muziekles). Dit orkest geeft ze de kans om onder leiding van een professionele dirigent samen te musiceren en is tevens een voorbereiding op het spelen in het harmonieorkest. Ze bereiden zich dan ook voor om door te stromen naar het harmonieorkest middels een stage traject. Om in het harmonieorkest mee te spelen moet je al op het niveau van diploma C kunnen spelen.

Het opleidingsorkest oefent wekelijks op maandagavond van 18.50u tot 19.45u in Carte Blance Sectie C – hal 10 Daalakkersweg 10-08 5641 JA Eindhoven en wordt geleid door Robbert Vos.

Contact

info@phileutonia.com

Zie ook: www.phileutonia.com

Secretaris: Ward Mathijssen, secretaris@phileutonia.com, T: +31 637382980

Repetitie: Elke maandag avond Sectie C – hal 10 Daalakkersweg 10-08 5641 JA Eindhoven